فلز الومینیوم

ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم: یک عنصر شیمیایی با نماد Al که در گروه ۱۳ جدول تناوبی قرار دارد. از فلزات خاکستری-نقره‌ای که در طبیعت به صورت ترکیبی یافت می‌شود و به دلیل داشتن ویژگی‌های خاص بسیاری که دارد، در اکثر صنایع کوچک و بزرگ و به شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله به ورق آلومینیوم، فلزی با اهمیت در صنعت، میپردزیم:

ویژگی های ورق آلومینیوم

سبکی وزن

ورق آلومینیوم از جمله مواد سبک وزن می‌باشد. سبک‌ترین فلز پس از لیتیم و منیزیم، آلومینیوم است. این ویژگی ها آلومینیوم را به یک گزینه عالی برای استفاده در صنایع مختلف تبدیل کرده است. به عنوان مثال در صنعت هوایی و یا صنعت خودرو، برای ساخت هواپیما و خودرو از آلومینیوم استفاده می‌شود.

مقاومت

این فلز مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی‌ دارد، بعنوان مثال میتوان به اکسید‌آلومینیوم اشاره نمود. ترکیبی مقاوم با سختی زیاد که در برابر سایش مقاومت قابل قبولی دارد. از اکسیدآلومینیوم در ساخت رینگ، شمع خودرو (عایق حرارتی)، سمباده، کامپوزیت، محصولات بهداشتی (خمیردندان)، سنگ جوش و همچنین در  فرآیندهایی مثل آبکاری، کاربرد دارد.

پایداری در برابر شرایط جوی

یکی دیگر از مزایای ورق آلومینیوم، پایداری آن در برابر شرایط جوی مختلف است. این ویژگی باعث می‌شود که ورق آلومینیوم مقاومت خوبی در برابر باران، باد و حتی آفتاب داشته باشد.

رسانایی

این فلز علاوه بر سبک بودن وداشتن مقاومت بالا، از قدرت رسانایی خوبی نیز برخوردار است. الومینیوم بعد از طلا و مس، دارای بالاترین ضریب رسانایی الکتریکی‌ می‌باشد. کاربرد در بسیاری از برنامه‌های فناوری و صنایعی مثل صنعت برق و کابلسازی به همین ویژگی مربوط می‌شود.

قابلیت بازیافت

ورق آلومینیوم قابلیت بازیافت دارد که این امر باعث کاهش آسیب به محیط‌ زیست و استفاده پایدار از منابع طبیعی می‌شود. آلومینیوم در صنعت بازیافت‌ فلزات به عنوان یک منبع ارزشمند شناخته می‌شود. مصرف انرژی بابت بازیافت نسبت به تولید، بسیار کمتر است و به همین دلیل همیشه به عنوان یک راهکار پایدار برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی شناخته می‌شود.

از دیگر نکات بازیافت، میتوان به کاهش آلودگی ناشی از دفن فلزات اشاره کرد که در حفظ محیط زیست بسیار موثر است. در طول فرآیند بازیافت، ابتدا زباله‌ها، به قطعات کوچکتر تقسیم می‌شود و سپس در فرآیند الکترولیز، الومینیوم از آن استخراج می‌شود.

زیبایی و ظرافت

وجود ورق آلومینیوم‌های رنگی با طرح‌های متنوع، این فلز را به یک گزینه زیبا و ظریف برای استفاده درصنایعی مانند ساختمان، دکوراسیون و نما تبدیل کرده است.

انواع ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم شیاردار

این نوع ورق دارای شیارهای عمیق و صاف است که معمولا برای بام ساختمان استفاده می شود.

ورق آلومینیوم تخت

ورق آلومینیوم تخت، بدون شیار (خطوط) است و به همین دلیل برای چاپ وساخت پلاک مناسب است.

ورق آلومینیوم رنگی

این نوع ورق دارای پوشش رنگی است و معمولا با طراحی‌ و رنگ‌های مختلف، به عنوان پنل‌های دیواری، سقفی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث تزئین و زیباسازی می‌شود و می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی برای استفاده در تزئینات داخلی باشد.

الومینیوم در تولید اشیاء متنوعی مانند فولاد‌های‌آلومینیومی، مواد بسته‌بندی، اسکلت‌های ساختمانی، ظروف آشپزی و بسیاری از محصولات دیگر کاربرد دارد. لازم به ذکر می‌باشد، آلیاژ مورد استفاده در هر کدام از صنایع بسته به نوع محصول انتخاب می‌شود.

چاپ افست فلز

چاپ فلز آلومینیوم:

این فلز علاوه بر موارد ذکر شده با داشتن قابلیت‌ هایی مثل: برجسته‌سازی، آبکاری (آنادایز)، چاپ‌پذیری و … در صنعت چاپ و پلاکسازی نیز بسیار پرکاربرد است. طبق آخرین گفتۀ یکی از اعضای کمیسیون‌ مجلس، نیاز سالانه کشور به آلومینیوم 500هزار تُن بوده که 350هزار تن در داخل تولید و مابقی به صورت واردات تامین می‌گردد.

وزن ورق آلومینیوم

فلز آلومینیوم معمولا به صورت رول و یا شیت‌های 100×200سانتیمتر به فروش می‌رسد و از نظر ضخامت دارای تنوع بالایی می‌باشد. در چاپ و پلاکسازی، معمولا ضخامت 0/3 تا 0/5 میلیمتر بیشترین کاربرد را دارند. در مجموعه‌ما امکان چاپ ورق تا ضخامت 3میلیمتر وجود دارد. البته برای ساخت پلاک‌ آلومینیومی غیر از چاپ از روش حک نیز استفاده می‌شود. لازم به ذکر می باشد سفارشات حکاکی با هر دو روش یعنی لیزر و اسیدکاری نیز پذیرفته می شود.

جمع‌بندی:

با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد آلومینیوم، این فلز یکی از مهمترین مواد در صنعت و همچنین در بسیاری از زمینه‌های زندگی ما تأثیرگذار است. استفاده ازاین فلز محبوب در محصولات، علاوه بر افزایش مقاومت و استحکام، می‌تواند به بهبود کیفیت و زیبایی کمک کند. برای استعلام قیمت پلاک‌های آلومینیومی به شماره 9122138609 در تلگرام پیام ارسال نمایید.