چاپ افست فلزات

چاپ افست فلزات با پوشش ورنی کوره‌ای

چاپ افست فلزات

چاپ افست فلزات، تفاوت‌های مهمی با چاپ افست‌کاغذ دارد. روش افست یکی از فناوری‌های پرکاربرد در صنعت‌چاپ است که برای سفارشات تیراژ و تولید انبوه کاربرد بیشتری دارد. این فناوری به طور گسترده برای بروشورها، کاتالوگ‌ها، پوسترها و بسیاری از محصولات چاپی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما از آنجا که انعطاف کمتری دارند، انجام چاپ‌افست فلزات با کاغذ متفاوت است.

مراحل چاپ‌ افست:

مراحل چاپ‌ افست‌ فلزات اگر چه در ظاهر ساده به نظر می‌رسد ولی در واقع بسیار پیچیده بوده و برای رسیدن به چاپی با کیفیت نیازمند تجربه و مهارت بالاست.

زینک:

پس از طراحی و چیدمان، باید زینک‌های مربوط به تصویر و متنی که قرار است چاپ شود، گرفته شود.  این کار توسط لیتوگرافی انحام می‌شود.

چربی‌گیری:

ورق‌های فلزی قبل از چاپ، در کوره با حرارت بالا قرار می‌گیرند تا سطح آن از هرگونه چربی و کثیفی پاک شود. چربی‌گيری، جرقه‌گيری و همچنین کنترل رطوبت هوا از اکسيد شدن، جلوگيری می‌کند. این کار در کیفیت چاپ، تاثیر زیادی دارد.

چاپ فلز:

تفاوت ماشين‌چاپ‌ فلز با کاغذ مربوط به حرکت مستقيم ورق فلزی و سيلندرها است که روی آن می‌چرخند.(در چاپ‌کاغذ، این کاغذ است که به دور سليندر می‌چرخد). اکثر ماشين‌های فعلی، دو رنگ و بصورت واحدی صفحات را چاپ می‌کنند. سرعت این دستگاه ها تا 6هزار ورق در ساعت می‌رسد.

کوره و ورنی:

پس از چاپ، رنگ بايد با حرارت پخته شود. درون کوره‌ها 3مشعل گازی وجود دارد و شعله‌ها بطور مستقيم با يک ديگ برخورد می‌کنند. در آن قسمت خازن‌هايی وجود دارد که گرما را پخش می‌کند زیرا شعله نبايد بطور مستقيم با ورق در تماس باشد. حرارت‌کوره باید در کل مسير تونل يکسان باشد، 

سپس ورنی (یک نوع پوشش محافظ) به آنها اضافه می‌شود. در انتها، ورق‌ها مجدد در کوره قرار گرفته تا رنگ‌ها پخته شوند. نکته‌ای که باید در نظر داشت: رنگ‌های چاپ‌شده پس از کوره، اندکی تغيير پيدا می‌کنند. رعایت بسیاری از این نکات در چاپ‌پلاک‌های آلومینیومی برجسته از جمله پلاک‌های خطر و … نیز الزامی‌ست.

لاک‌زنی:

به قوطی‌های فلزی که برای بسته‌بندی موادغذایی، کنسرو، نوشیدنی‌ها، محصولات شیمیایی، دارویی و … استفاده می‌شود،  Tinplate میگویند. شاید به این دلیل که به روش تین پلیت پوشش داده می‌شوند. سطح بیرونی قوطی با چاپ و سطح داخلی با لاک پوشش داده می‌شود. این پوشش به منظور جلوگیری از اکسیداسیون و خوردگی فلز، افزایش مقاومت در برابر رطوبت و حفظ عطر و طعم محتوای داخل قوطی استفاده می‌شود.

رنگ لاک معمولا سفید و دارای تاريخ مصرف می‌باشد. در صورت استفاده از لاکِ تاريخ گذشته، قوطی پس از مدتی دچار زنگ‌زدگی می‌شود. بطور استاندارد سطح فلز بايد در يک نوبت لاک‌زنی شود، اما در بعضی مواقع مثلا برای قوطی های مواد غذایی اين عمل 2بار تکرار می‌شود. (لاک شمارۀ ۱۲۸۷: مخصوص مواد غذايی‌)

برای اطلاعات بیشتر و یا استعلام قیمت به شماره 9122138609 در تلگرام پیام ارسال نمایید.